Mesaj

Poarta stramta

“13. Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea.

14. Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla.”

Acesta a fost mesajul fratelui Marius Vaduva, pastor al Bisericii Baptiste “Metanoia”, din localitatea Barlad, Romania. El a fost invitatul Bisericii Emanuel din Cahul in data de 13 iunie.

Mesajul, inspirat din Matei 7:13,14, a fost o chemare la o viata traita in conformitate cu adevarul pe care il proclama Dumnezeu. Poarta stramta, era interpretat de catre fratele Marius, ca si momentul pocaintei si schimbarii radicale a directiei noastre in viata. Iar calea ingusta e tava cu alegeri pe care trebuie sa le facem in fiecare zi.

Bineinteles, opusul acestora e poarta larga, adica implinirea firii, si calea lata – satisfacerea si trairea libera in pofte.

Ecuatia era urmatoarea:

1. Poarta stramta+ Calea ingusta= VIATA. 2. Poarta larga+ calea lata= Moartea.

Ascultatori ai acestui mesaj a fost toata Biserica “Emanuel” si invitatii ei.

Eu consider ca orice mesaj venit direct din inima lui Dumnezeu trebuie sa aduca o provocare in fiecare inima insetata dupa Cel Viu si Inaltat.

Pentru mine a fost momentul constientizarii daca chiar traiesc aceasta ecuatie. A fost un moment in care am inteles de ce trec prin incercarile prin care trec sau de ce traiesc experientele pe care le traiesc. Explicatia e ca tocmai am ales o cale ingusta, care imi solicita atentia si puterea de-a merge impotriva curentului, impotriva a ceea ce vrea firea, impotriva razboirii poftelor. Si aceasta asa bine se potriveste cu sfatul pe care i-l da Pavel lui Timotei in 2 Timotei 2:22: “Fugi de poftele tineretii si urmareste neprihanirea, credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata.” Observati nu se face compromis cu tentatiile, ci se fuge, se rupe; se cere o atitudine radicala.

Aceasta se intampla pe calea ingusta, iar pe cea larga se satisface totul, se urmeaza orice, se alearga dupa un curent stiintific sau altul numai ca sa avem un suport si argument pentru dorintele care se nasc zi de zi, dar care ne darama, ne arunca in praf daca le satisfacem. Or nesatisfacerea lor duce la trairea noastra ca persoana intr-o libertate pe care o dorim fiecare, la aruncarea dorintelor murdare in praf, la puterea noastra de-a le controla. Numai asa ele nu pot pune stapanire pe noi.

Tot mai mult constientizez, in ultimul timp, ca sunt foarte responsabila de ceea ce aud, de invatatura pe care o primesc. Multi am auzit acest mesaj, la multi ne-a placut, dar haideti sa-l si implinim, caci numai atunci Matei 7:13,14 va deveni realitate.

Virginia Greceaniuc,

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s