Craciun

Mister!!!

Anul acesta am fost inspirata sa scriu de Craciun, ca in fiecare an, de altfel. Doar ca am fost impresionata, de data aceasta, de un cantec a lui Joy Williams, Aici cu noi (Here With Us).

Mesajul acestui cantec e foarte profund si descrie foarte bine cum Dumnezeul Maret si Creatorul acestui Univers a venit in lumea noastra si a crescut ca un copil. Dincolo de acestea e un mister: Misterul iubirii lui Dumnezeu fata de noi.

Cum Dumnezeul, in fata caruia poporul Israel nu a avut putere sa stea, a lasat cerul si a venit aici printre noi?

Cum Dumnezeu a ales o adolescenta ca Maria, fara studii, sa fie mama Fiului Sau pe pamant?

Cum? Cum?

Da, totul este un mister. Dar nu un mister care nu are raspuns. Consider ca mai degraba e greu pentru noi, oamenii, sa intelegem cat de profunda este iubirea lui Dumnezeu fata de noi. Aici e misterul.

Daca L-as fi vazut pe copilul Isus, m-as fi intrebat cum mainele lui Dumnezeu pot fi asa de mici ca ale unui copil si totodata acestea sunt mainele care masoara cerul si croieste Universul?

As fi admirat cu pastorii cum dragostea lui Dumnezeu atinge pamantul in ziua de Craciun sau de Ziua lui Isus. Si aceasta atingere a schimbat pentru totdeauna destinul omului si viata pe pamant.

Prin acest gest al dragostei lui Dumnezeu observ o calitate nobila, specifica lui Dumnezeu: Slujirea. Fiul lui Dumnezeu este Regele Care ne slujeste, care ne iubeste si ne scoate din neputinta noastra.

Care dumnezeu mai este ca Dumnezeul nostru? Dumnezeul nostru este Personal si Isi doreste o relatie cu tine si cu mine.

M-as fi intrebat atunci si as fi admirat cum Isus asculta simfonia ingerilor care-I cantau in cor.

M-as fi uimit de modul cum Maria Il legana, pe Cel Care e Salvatorul ei, ca sa doarma… Era vorba de Isus care I-a fost vestit ei si intregii natiuni evreiesti. Ea stia ceva in inima ei, ceva ce nu stiau multi: confidenta ca Acest Copil este Salvatorul promis de Dumnezeu inca de la inceputurile creatiei.

Cand meditez la aceste adevaruri ma indragostesc mai mult de Salvatorul meu, de Tatal Meu, de Duhul Sfant, de Dumnezeul meu. Aceste adevaruri au o alta lumina, o alta reflectie pentru mine la acest Craciun. Ma bucur sa stiu ca Fiul lui Dumnezeu, Regele care slujeste, e in viata mea. Il cunosc si ma pot bucura de El, de adancurile cunostiintei si dragostei Sale. El nu-mi ascunde nimic. El ma iubeste. Si aceasta imi este suficient in aceasta lume si pentru aceasta viata.

Cei mai multi oameni, daca sunt intrebati azi: Ce s-a intamplat de Craciun?, nu stiu. Dar aceasta nu inseamna ca venirea si nasterea lui Isus este nesemnificativa. Daca oamenii nu cred in Dumnezeu, aceasta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista. Exact asa e si cu semnificatia Craciunului.

Copilul Isus nascut in Betleem a venit ca sa salveze sufletele oamenilor.

Mister – iubirea Sa pentru noi!!!

Mai este aceasta iubire un mister pentru tine? Te mai iau fiorii cand stai si te gandesti la venirea lui Isus pe pamant pentru tine? Mai esti uimit de dragostea Lui? Sau a devenit o obisnuinta si nu mai e nimic semnificativ pentru tine?

Aici asculta cantecul: http://www.youtube.com/watch?v=gPBwdB-SMvE&playnext=1&list=PLADA9348E593C4810&index=23

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s