Ganduri

De ce PASTELE???

“Daca Isus nu traieste in viata ta, de ce atunci  Pastele?”

Aceasta ma intrebam azi dimineata. Imi place sa meditez profund la multe subiecte sau evenimente, spre exemplu, de data aceasta, Pastele.

…Multi oameni alearga prin oras si prin piata ca sa reuseasca, ca sa ajunga acolo, la acel eveniment. Toti cumpara, toti vand. Toti sunt stresati. Toti sunt ingandurati. Toti au ceva de facut si nu pot sa-ti raspunda la telefon.

Agitatia devine tot mai mare. Zilele fug, timpul se scurge. Forfota creste. Orasul se pare ca are mai multi locuitori. Masini si claxoane. Prietenii nu mai stau la o cafea.

Nu mai avem timp. Ne grabim. Dar unde?

La stiri…interviuri cu maicute care par a fi evlavioase mai mult ca oricand… multimi care urmeaza drumurile crucii ca sa aiba mai putine pacate…pelerinaje si pelerini la Ierusalim….Focul Sfant este adus pentru a 9-a oara in Chisinau…drumul va fi blocat de la aerport spre Catedrala din capitala…in Filipine pelerini care merg pe drumul Crucii si se biciuiesc pana la sange ca sa scape de pacate….

Si eu sunt grabita…dar nu-mi scapa de sub privire forfota si agitatia aceasta. Ci stau si ma uit la tot ce se intampla in jurul meu.

Si totusi nu inteleg ceva: De ce alergam? Unde ne grabim? De ce facem ceea ce facem? De ce nu ne luam trei minute sa ne gandim spre ce alergam?

In inima omului ai pus chiar  gandul vesniciei….

Vecinii isi masoara saptamanile de post si incearca sa se scuze de ce nu au tinut mai mult timp. Toti vorbesc azi de Vinerea Mare. Fiecare are in minte ziua de duminica – Pastele.

Aceasta, de fapt, ne este destinatia alergarilor, agitatiei, pelerinajului.

Ne dorim sa fim mai sfinti. Si nu vorbesc aici de anumite categorii religioase, ci despre toti. Toti facem aceasta – ne dorim sa fim mai sfinti de Pasti.

Dar inima mi se face tot mai mica si ochii tot mai inlacrimati cand ma gandesc la Tine. Ai murit in chinuri groaznice pe cruce ca nici unul dintre noi azi sa nu mai ia crucea si sa ma mearga pe drumurile crucii. Ai fost biciuit, pentru ca nimeni azi sa nu mai mearga kilometri intregi si sa se biciuiasca pana la sange. Ai iubit pentru ca nimeni sa nu poata spune ca nu e iubit. Te-ai oprit si Te-ai gandit la noi si la viitorul nostru.

Si totusi…azi nu ne oprim doar 3 minute sa ne gandim spre ce alergam. Sa ne intrebam ce este Pastele pentru mine? Ce trebuie sa fac sau sa nu fac de Pasti?  De ce fac atatea pentru ziua de Pasti?

Daca Isus nu este Domnul in viata mea, atunci de ce alerg cu atata putere spre ziua de Pasti? De ce ne agitam si ne biciuim? El vrea pace in inima noastra, ne vrea pe deplini dedicati Lui.

Sufer pentru ca multi nu cunosc iubirea Ta, nu aleg aceasta. Cum as putea sa le spun? Da-mi cuvintele Tale ca sa pot zdrobi fariseismul si religiozitatea din inimi!!!

Deschide-ne ochii cat nu-i tarziu si invata-ne sa ne intrebam de ce facem ceea ce facem!!!  

Virginia G.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s