Marea

Ma incanta marea…

O ultima zi la mare…O vad asa frumoasa, desi zbuciumata. GANDURI…Ea nu ar vrea sa fie zbuciumata, eh…dar vantul, el o preseaza, el o starneste. Altfel, ea ar fi linistita. El…o forta exterioara, o zbuciuma?

E neputincioasa marea? Si ce daca sufla vantul?…ea ar trebui sa ramana linistita, daca nu vrea sa fie zbuciumata. Ii sta in putere sa faca aceasta? Se pare ca nu.

E o lupta azi intre VANT si MARE!!! E o lupta de secole. Dar cine baga in seama aceasta lupta?  Cine o observa? Cui ii pasa de ea?

Prea neputincioasa, mi se pare, marea. Prea puternic si orgolios e vantul.

Si totusi…marea e o luptatoare! Nu se lasa intimidata. Ea lupta cu vantul si-si arunca valurile si stropii de apa pana sus, spre cer. Toti o numesc „infuriata”! Dar mie mi se pare ca e o luptatoare, nu infuriata.

O admir: e incantatoare; e perseverenta. Dar…nu-si depaseste malul, oricat de zbuciumata ar fi. Da, isi trimite valurile mai departe decat ieri, dar si le retrage rapid inapoi. Exista o intelegere intre ea si uscat? Ii este frica de uscat. O, nu!!! Sa fie si fricoasa? Nu mi se pare asa…mai degraba, e o lege a marii: isi cunoaste limitele puse de Creatorul. Dar vantul si malul nu-si cunosc limitele? Ma intreb…

O admir si ma gandesc cum a vazut-o Meniuc in eseul lui…”Marea e stranie. Se duce o lupta pe care n-o pot intelege, e ceva ce se petrece in adancuri, in noianuri, in departarile noptii.”

Alta data o vede altfel: „Marea toata se stravede in luminite farmecatoare. O admiri, te simti incantat, dar nu te-ntrebi prin ce zbucium a trecut, ce furtuni i-a fost dat sa sufere o noapte intreaga, spre a fi, in sfarsit, sublima si maiestoasa dimineata.”

 Marea stie sa fie zbuciumata, atunci cand e momentul. Dar stie sa fie si sublima si maiestoasa!!!!

Ma incanta marea….

Ma linisteste, chiar si atunci cand e zbuciumata….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s