Intrebarea ascunsa

Viata ne aduce mereu intrebari. Uneori ne intrebam de bunavoie, alteori fortati de circumstante. Oricare ar fi metoda, mintea noastra este invadata de intrebari. Tendinta noastra este sa avem raspuns imediat la toate intrebarile pe care le avem. Si daca cineva nu poate sa ne dea un raspuns, il declaram „nestiutor”. Sau mai spunem „Nimic nu e logic, daca nu stii sa-mi raspunzi la intrebari.”

Si totusi in istorie si de-a lungul vietii geniilor, au existat intrebari fara raspuns si intrebari ascunse.

O intrebare ascunsa a fost adresata de catre Imparatul Pilat multimei turbate de furie si manie „Dar ce rau a facut?”

Si ce raspuns a primit intrebarea aceasta? Sau a primit ea un raspuns? Este logica in raspunsul multimei? Au actionat ei conform logicei?
Din perspectiva mea ceea ce au raspuns ei e cel mai ilogic raspuns pentru ca de fapt nu au raspuns nici pe departe la intrebare lui Pilat. Ei au urlat de manie „Rastigneste-L!!!!”

De ce au evitat raspunsul la intrebare? De ce au raspuns ilogic?

In primul rand, multimea era plina de manie si orchestrata de cineva care e dincolo de ceea ce vedem cu ochiul fizic. Adica de Diavol. Oamenii vorbeau ce vorbea Diavolul prin ei. Logica nu-si mai avea locul acolo. Ei nici nu vedeau, nici nu intelegeau ce intreba Pilat. Ei invatasera refrenul „Rastigneste-L!!!” Te miri ca cei mai mari invatati si liderii religiosi iudei au ajuns sa fie orchestrati in felul acesta? Totul e posibil atunci cand esti orchestrat de anumite voci, cand accepti ca aceste voci sa-ti conduca mintea. Cred ca nimeni nu avea capacitatea sa raspunda la acea intrebare. Toti stiau ca Isus era nevinovat, dar nimeni nu recunostea. Logica la tot ce se intamplase inainte de acest eveniment pur si simplu a fost stearsa. Rastignirea – aceasta era o dorinta incoltita in inima oamenilor care au fost deranjati de ceea ce le spunea Isus oriunde si oricand.

Si Isus a fost rastignit….Dorinta din inima unora a fost implinita.

Timp de sase ore a stat pe cruce Cel pe care saptamana aceasta Il sarbatorim in lumea crestina. Atat a durat lupta Lui. Dar Isus nu a murit din cauza durerii fizice, adica a pierderii sangelui. Un rastignit pe cruce moare in 24 de ore. Isus a murit in 6 ore. El murea pentru pacatul acestei omeniri, al meu si al tau. Povara pacatului care a venit peste El, L-a facut sa-Si dea duhul in 6 ore. Nimeni nu-si poate macar imagina ce inseamna aceasta. Nimeni.

Sunt intrebari ascunse? Sunt intrebari fara raspuns?

Da!!! Chiar multe. Dar viata nu depinde de intrebari fara raspunsuri, ci de realitatea pe care o traim. Traim intr-o lume plina de pacat, de pacatul acela care a fost tintuit pe cruce. Pe care omul singur nu-i poate face fata, asa cum multimea nu a facut fata sa raspunda intrebarii lui Pilat.

Suntem in Saptamana Patimilor lui Isus, saptamana in care nimeni nu a raspuns la intrebarea aceea. Ce intrebari ne adresam noua insine in aceasta saptamana? Sau ne intrebam noi ce se intampla cu sufletul nostru? Oare chiar intrebarile despre suflet nu le mai consideram logice? E o logica clara in tot ce s-a intamplat in Saptamana Patimilor.

Intrebarea e daca stau eu fata in fata cu realitatea aceasta…cu sufletul meu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s