Misterele Craciunului

Misterul intarzierii 

„Norodul insa astepta pe Zaharia si se mira de zabovirea lui in Templu.” Luca 1:21

De ani de zile poporul Israel mergea la Templu si de ani de zile traditia era la fel: Intra preotul in Templu  ca sa dea cu tamaie si ei il asteptau afara, rugandu-se.

1504072_693379390682143_1639970431_nInsa….iata ca in  acea zi cand Zaharia a intrat in Templu si cand multimea se ruga afara, au observat ca rugaciunea lor e mai lunga si ca deja ochii lor se uitau pe furis spre usa Templului, asteptandu-l pe Zaharia. Spune Luca despre multime, ca a inceput sa SE MIRE de intarzierea lui Zaharia. Oare ce le trecea prin minte? Sa fi murit Zaharia acolo?

Sa-i vorbeasca Dumnezeu in Templu….nu se prea gandeau la aceasta pentru ca 400 de ani nu le-a vorbit direct prin cineva.  Si probabil ca generatia aceea care era in multime nu-L auzise pe Dumnezeu sa le vorbeasca vreodata asa cu le-a vorbit altora pe timpul lui Moise sau prin Ieremia. Era strain pentru ei acest gand chiar in acea zi.

Dar totusi….ei stiau ca Dumnezeu le-a promis ceva: ca va veni Mesia. Nu stiau cand. Si nu prea cred ca ei s-au gandit ca in acea zi intarzierea lui Zaharia avea de-a face cu venirea imediata al lui Mesia pe pamant.

Intarzierea lui Zaharia a fost un mister pentru multi mult timp. Apoi modul cum a aparut Zaharia a crescut si mai mult misterul in fata multimii:  „Cand a iesit afara, nu putea sa le vorbeasca; si au inteles ca avusese o vedenie in Templu. El le facea semne intruna si a ramas mut.” (Luca 1:22)

Oare ce avea sa insemne aceasta? Care e misterul? Ce vedenie a vazut? Ce i-a spus?

Oare nu cumva….???

Da, e inca MISTER…..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s