Ce sau Cine este Pacea?

Traim intr-o perioada cu multa agitatie si algomeratie, cu multe schimbari in societate, cu multe miscari, care isi cer diferite drepturi, iar, mai recent, traim un moment de soc despre ceea ce se intampla in Europa de Est.

Ei bine, atat acum in postmodernism, cat si in alte secole, omul a tanjit si a cautat PACEA.

Unii si-au pus gard mai inalt si poarta mai „serioasa”, altii si-au schimbat usile la apartament cu unele mai tari si mai greu de spart, altii si-au luat garda de corp, altii si-au pus tot felul de parole etc. Si de ce toate acestea? Pentru ca sa avem asa-zisa protectie si pace.

Unii s-au rugat si se roaga pentru pace.

Daca ne uitam atent la aceste aspecte, vom fi convinsi ca PACEA este dorinta, ba mai mult, necesitatea omului. Si nimic nu e gresit in a tanji pacea. E chiar de apreciat! Pentru ca asa am fost creati de catre Dumnezeu.

Intrebarea insa e ce fel de pace ne asiguram? Una falsa – cu porti mai mari, cu usi mai tari etc. Sau Una Adevarata?

Si CE este Pacea? Sau CINE este Pacea?

Pacea, in primul rand, nu este nu sentiment sau o emotie. Deci pacea nu este CEVA. Pacea este Cineva!

In Efeseni 2:14, Pavel spune: „Caci El este pacea noastra”. Daca citesti tot capitolul 2, intelegi clar ca este Isus Hristos. Deci El nu numai ca ne poate da Pacea Sa, dar El este Pacea noastra. Cum Isus Hristos poate fi Pacea mea, a natiunii sau a continentului pe care traiesc?

Odata ce am o relatie cu Isus, adica eu cred ca El este Dumnezeu, ca imi iarta pacatele si incep sa traiesc dupa principiile Lui, Pacea Lui incepe sa imi umple mintea si inima. El devine Pacea mea pentru ca sunt increzuta ca Dumnezeu ma accepta, ma primeste, m-am intors la El si sunt implinita (pentru ca acesta a fost si este planul Lui inca de la inceput). Deci am PACEA si sunt impacata si cu Dumnezeu si cu mine ca mi-am gasit scopul in viata, ca stiu de ce traiesc si pentru ce traiesc si stiu ce se va intampla dupa moarte. Acum nelinistea aceea care ma facea sa-mi pun increderea in porti mari, parole, usi tari, a plecat. Increderea e in Cel Care este Pacea.

Cand omul este impacat cu el insusi pentru ca stie ca Dumnezeu l-a creat si i-a dat un scop in viata, dorintele lui pacatoase dupa mai multa avere, dupa mai multa putere, dupa mai multa influienta, care au ca scop ascuns, sa arate ca este CINEVA, dispar rand pe rand. Acum el stie ca este cineva prin faptul ca Isus l-a creat si i-a dat un scop. Acum omul are Pacea Adevarata.

Si dorinta din inima lui va fi sa aduca pace oriunde ajunge, sa aiba relatii sanatoase, sa traiasca in pace cu vecinii, sa nu se lase provocat de orice nemultumire a clientului pe care il deserveste la oficiu etc. El vrea Pacea si o transmite celor din jur.

Insa pana nu suntem in Pace cu Dumnezeu, impacati cu El, nu avem Pacea, Care este Isus Hristos. Pana atunci vom umbla mizerabili pe acest pamant, vom avea pofte si dorinte lascive prin care vrem, de fapt, sa aratam ca suntem cineva. Dorinta dupa putere, avere si influienta murdara ascunde LIPSA PACII in inima omului.

Rugati-va pentru pace.

Traiti in pace.

Duceti pace.

Iubiti Pacea!

Pe curand…..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s