Clipe memoriale

INTIMITATE

“In diminetile cu multa confuzie in inima si in viata, nu am putere sa ma bucur…Daca nu iau decizia de-a ma ridica si de-a cere putere din Puterea Ta, as fi doborata. Esti un Maestru care stii sa cobori speranta in mijlocul furtunii.
Si nimeni nu stie ce batalie se da in sufletul meu… Doar Tu… Le stii pe toate…
In intimitate cu Tine: iau pixul si scriu, literele se astern cu viteza pe hartia alba; imi astern emotie dupa emotie; las lacrimile sa-si caute calea convinabila; gandurile pleaca in zari departate, uneori le pierd de sub controlul meu.
Ma trezesc ca visez…dar visez cu Tine.
Visul meu e mare in intimitate cu Tine, dar nu-mi este frica de el.
In realitate il vad extrem de mare, iar eu prea mica ca sa-l implinesc. Ce pot face eu pentru o natiune ca a mea? Cum pot sa aduc speranta in intunericul spiritual?
Dar…imi iau privirea de pe mine si de pe acest vis si ma indrept spre Tine, Dumnezeul Dumnezeilor. In toata splendoarea Iti vad tronul de domnie. Poala hainei Tale invadeaza aceasta lume. Frumusetea Ta straluceste mai puternic decat lumina soarelui. In fata tronului Tau e mereu inchinare curata si sfanta.
Atunci inteleg cat de mica sunt si cat de lipsita de credinta sunt. Si totusi, Tu, m-ai ales. Tu mi-ai dat statut de copil al Tau. E prea adanca pentru mine aceasta dragoste ce mi-o porti zi de zi; e prea profunda intelepciunea Ta.
Atunci, in intimitate cu Tine, aleg sa pun visul meu la picioarele Tale si sa ma inchin cu reverenta in Fata Regelui Regilor. Pentru ca stiu si inteleg ca esti Dumnezeu vrednic de incredere.”
Cu acestea ne luptam poate zi de zi, dar ce poti face ca sa-ti schimbi atitudinea? Te ajuta razvratirea? Te ajuta ingrijorarea? Te ajuta nepasarea? Cu siguranta ca nu te ajuta!!! Mai degraba te doboara!!!
Atunci ia Cartea Cartilor si cauta calea adevarata si unica pentru viata ta!!! Du-te in intimitate cu Cel Care a creat cerul si pamantul!!!

INDIA

Imi amintesc diminetile din India cu mult zgomot, multa miscare…Si in mijlocul acestora….niste voci care cantau…se inchinau unor dumnezei care nu-i aud si nu-i vad. Se inchinau unor maimute, elefanti, unor animale fioroase la care iti era frica sa privesti, dar sa te ma inchini…

Erau oamenii creati de Dumnezeul cerului si al pamantului, dar care nu-L cunosc, iar daca stiu despre El spuneau: „Isus? Dumnezeul albilor? Ok, Il acceptam si pe El”, pe langa cei 33 milioane de zei. Si daca duminica veneau la biserica si cantau cu toata pasiunea si se rugau…luni plecau la un templu plin de zei…sau acasa unde aveau 20 sau 30 de zei.

Dar nu trece o zi fara ca sa se inchine la cineva, in inima lor dorinta dupa a se inchina e foarte puternica. Dar au o inchinare falsa…

Iar daca unul din familie Il recunoaste pe Isus ca Domn in viata sa, nu are prea multe sanse sa fie acceptat de familie. Cultul familiei e foarte puternic. Toti trebuie sa se inchine zeilor din casa lor si la templu.

Asadar, cel care L-a ales doar pe Isus….atrage toate privirile asupra sa. Trebuie sa fie foarte puternic in Isus ca sa poata trece peste cultul familiei, caci e parasit de toata familia, gonit din casa, nu-l mai recunoaste nimeni.

Sunt cazuri putine cand familia nu-i goneste, dar nici nu-i agreeaza prea mult.

Si asa generatie de generatie!

Nu-i usor sa fii crestin in India!

Dar au o asa mare nevoie de a primi Vestea Buna pentru ca viata lor sa se schimbe: sa aiba sentimentul promisiunii, sa astepte ceva de la viitor, sa nu traiasca numai cu ziua de azi, asteptand moartea…si poate maine dupa ce vor muri…se vor reincarna in ceva mai bun….intr-o maimuta, intr-un sobolan sa vada valoare in orice om de langa ei, sa-si doreasca o viata mai buna fara mizerie pe strazi si in case, fara boli si o rata mare a sinuciderilor etc.

Acolo e nevoie de misionari dedicati, acolo e nevoie Lumina Tatalui, a Fiului si a Duhului Sfant!!!

Ce faci in  fata acestei nevoi enorme????

   DOAR PENTRU TINE

  Cerul gri…

  Pomii solitari…

  Melodia unui ceas obosit…

  Apoi geamurile întunecate de la camera mea îmi comunică despre un trecut trist şi singuratic. De fapt, lumea şi acum este singură, dar eu nu. Eu Te am pe Tine, Isus. Am dragostea Ta, am prietenia Ta, am viaţă din Tine.

  Acum nici serile de toamnă târzie nu mă întristează, nici cerul gri, nici melodia bătrânului ceas obosit. Nimic nu pune stăpânire pe mine. Cât timp Tu Îţi întorci Faţa spre mine, eu mă umplu de bucurie!!!

  Fidel Prieten, numai Tu ştii interiorul meu plin de linişte sau zbuciumat. Tu-mi cunoşti adâncile dorinţe şi suferinţe. Şi dacă nu erai Tu în viaţa mea, … eu … cine eram?

  Şi în seara aceasta Te văd şi Te simt cum cobori în intimitatea discuţiei noastre şi-mi mângâi rănile încă sângerânde, şi-mi atingi inima, şi cobori zâmbetul. Lacrimile Tale se contopesc cu lacrimile mele. Iubirea Ta inundă fiinţa mea. Ochii Tăi privesc adânc în inima mea.

  Tu mă iubeşti în mod unic, mă linişteşti la pieptul Tău. Mă duci de mână din ziua în care Ţi-am spus TATĂ. Astfel, în palma Ta se observă semnele mânuţei mele, căci mereu mă duci de mâna. Iubirea Ta mă cucereşte mereu. Ea este mereu nouă, mereu mai puternică şi mai adâncă. Ea răzbate dincolo de barierile pe care le mai am în inimă şi mă ajută să ridic capul sus şi să merg din nou la luptă.

  Iubirea Ta a trecut şi în această seară rece de toamnă peste cerul gri, pomii fără frunze şi geamurile întunecate de haina nopţii. Ea este aici cu mine în inima mea, în privirile mele, în mişcările mele. Chiar în lacrimile mele se vede iubirea Ta, Isuse.

  Iubirea Ta înfrumuseţează fiinţa mea, viaţa mea, relaţiile mele, viitorul şi aşteptările.

  Eşti DRAGOSTEA Adevărată. Pe Tine Te-am căutat din adolescenţa mea, dar nu ştiam că la Tine voi găsi răspuns.

  Eşti Unicul PRIETEN Fidel. Mi-am făcut atâţia prieteni şi … toţi spre nenorocirea mea. Numai Tu mi-ai rămas fidel.

  Tu eşti ACELAŞI. În Tine nu este umbră de mutare.(Evrei )

  Eşti SFÂNT. De aceea eşti Unicul şi de Nedescris. Mi-ai dat şi mie din sfinţenia Ta. În fiecare zi mă desăvârşeşti.

  Eşti GENEROS. AI DAT ŞI DAI TOTUL PENTRU MINE: pentru tine, Israele, dau popoare! Tot ce am bun şi desăvârşit e de la Tine.

  Eşti tot ce am eu, eşti Comoara mea şi împlinirea mea.

  Şi dacă, Doamne, voi obosi pe calea Ta, ştiu că nu mă vei părăsi, pentru că mi-ai promis „cu niciun chip nu te voi părăsi.”

  Balsamul pe care Îl primesc de la Tine încontinuu este Iubirea Ta. Da, m-ai cucerit prin Ea. Aşa mă cucereşti în fiecare clipă, în fiecare zi.

  Toată noaptea aş continua să-Ţi scriu decalaraţiile mele şi să-Ţi dedic sentimentele mele. Însă sunt sigură că timpul unei vieţi nu-mi este suficient să-Ţi aduc dedicaţiile mele…

  Pomii şi cerul nu se mai observă. Haina nopţii e tot mai deasă. Au rămas geamurile oarbe şi ceasul obosit de timp.

  SUNTEM ÎN TOT UNIVERSUL TU ŞI eu. TU – PLIN DE BUCURIE, eu – ADÂNC ATINSĂ DE ÎMBRĂŢIŞAREA TA DE TATĂ…

   

  Reclame

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s