Pentru Lideri

O zi din viata unui lider

≈Chemarea de-a fi lideri, de-a deschide drumuri si de-a sta langa echipa ta pas cu pas, solicita un efort enorm. Cand toata lumea se increde in tine ca lider, te intrebi cum poti tu sa inaintezi?

Desi sunt la un inceput de cale, am ales sa-mi fac zilele frumoase si placute. Atunci cand sunt multe detalii, cand toti au intrebari si asteapta sa le rezolvi tu, cand vezi viitorul plin de provocari (cum sa ajungem la un anumit grup etnic, cine sa fie vorbitorul la conferinta respectiva, cum vor veni banii pentru cutare sau cutare proiect etc), fii intelept si amintesteti ca Tata le stie pe toate. Iata ce e bine sa faci zilnic ca sa poti fi un om normal, un lider bun si plin de viata:

1. Asculta muzica buna atunci cand ai posibilitatea

2. La pauza iesi la o plimbare

3. Opreste-te si spune-I ceva lui Tata

4. Cere-I Lui sa-ti arate ceva frumos azi

5. Citeste si asculta ganduri inalte

6. Fa tot ce poti, dar in acelasi timp aminteste-ti ca El le va implini pe toate

Sa ai o zi frumoasa si sa te bucuri de chemarea de-a fi lider cu influienta!!!

In alte zile vei observa ca atunci cand te astepti ca sa fie o zi linistita, pentru ca oricum ai suficiente provocari, suferinte, vei realiza ca vei fi ranit sau invinovatit de altii. Te vei uita la situatie si nu vei intelege pentru inceput de ce ti se intampla ceea ce ti se intampla. Il vei intreba pe Dumnezeu „Dar, Tata, nu erau sufieciente aceste probleme? De ce au venit si altele al caror rost  nu-l vad?”  Iata ce am facut in mod practic:

  1. Nu m-am ascuns de Dumnezeu, ci L-am intrebat
  2. Nu m-am ascuns dupa „faptul ca sunt lider”, ci m-am retras in camera mea si am plans, mi-am descarcat emotiile
  3. Am incercat sa caut unde am gresit
  4. Am cerut un sfat de la prieteni
  5. Am lasat in mana Tatalui situatia

Neaparat ca Duhul Sfant a venit si m-a mangiat cu pace si intelegerea a ceea ce se intampla in lumea spirituala. Spre exemplu, azi m-a mangaiat prin mesajul unei emisiuni radio. Ideea era ca avem intrebari fara raspunsuri si ca atunci cand suferim avem cele mai multe intrebari. Apoi ca munca in echipa are avantaje si dezavantaje. Oricum trebuie sa luam oameni langa noi si sa le oferim oportunitati de-a face lucruri, fiind constienti ca vor gresi si ca nu vor face dupa asteptarile noastre.

Dumnezeu v-a veni in Puterea Lui si-ti va da imaginea de-ansamblu a situatiei si-ti va da discernamantul cum sa actionezi si ce cuvinte sa spui.

E frumos sa lucrez impreuna si pentru un Dumnezeu Iubitor si Mangaietor ca Dumnezeul nostru!!!

Sa ai parte de calauzirea si mangaierea Lui!!!

≈Ca si lider, va trebuie sa iubesti mult si sa ierti mult. Aceasta trebuie sa faca fiecare copil al lui Dumnezeu. Niciunul nu este scutit de aceasta. Doar ca liderul va trebuie in fiecare zi sa aiba provocarea aceasta intr-un mod diferit. Ce vreau sa spun prin aceasta? Cand cineva iti greseste, de multe ori va trebuie sa ierti imediat. Va trebui sa iubesti persoanele din jur si sa le oferi o sansa imediat. E imposibil, ca si lider, sa lasi prea mult timp sa se scurga. Uneori suntem pusi in pozitia de-a face acestea prompt. Iubeste si iarta! Iubeste si iarta, chiar daca nu ni se da suficiente explicatii. Capacitatea de-a ierta se dezvolta in timp. Are nevoie de exersare. Cu cat mai mult iesti pus in situatia de-a ierta, cu atat mai mult iti creste capacitatea de-a ierta.

A ierta si a iubi e dumnezeiesc, e divin. El a facut si face aceasta. Vrem sa fim ca El? Vrem sa fim ca noi?

Cred ca exact aici e testul cel mai mare pentru noi, liderii. Atunci cand ai dreptate, atunci cand esti corect, atunci ce atitudini ai, cum ma comport? Face dreptatea mea din mine un om greu de suportat sau usor de accesat? Poate persoana de langa mine sa vina la mine si sa zica „Stiu ca pot sa vorbesc cu tine si sa ma relationez la tine, pentru ca mi-ai dat libertatea sa fac aceasta, chiar daca tu ai avut dreptate.”

Testele sunt bune. Nu am zis usoare. Am zis bune. Maine vom fi mai puternici si mai influienti, pentru ca azi am avut un test. Si nu unul dintre acelea simple.

Dumnezeu sa faca din tine un lider care iubeste si iarta de 70X7 in fiecare zi!!!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s