RUGĂCIUNE

RUGĂCIUNEA: CONFORT SAU  LUPTĂ  SPIRITUALĂ?

“Rugăciunea este CD-player-ul

portabil

pe câmpul de bătălie

al acestei lumi.”

John Piper

De câte ori aţi experimentat sentimentul lipsei de dorinţă în P1010889rugăciune? Probabil că de cele mai multe ori aţi “dat alarma” unui prieten sau lider despre faptul că nu aveţi dorinţa să vă rugaţi.

Am fost şi eu pe drumul acesta al rutinei şi nedorinţei de a mă ruga. Şi probabil că voi mai trece pe acolo. Dar aceasta nu trebuie să ne înspăimânte…

Nu vă voi lăsa aici o instrucţiune despre cum se ucide rutina în timpul rugăciunii. Consider că nimeni nu vă va da paşi concreţi. Şi aceasta din cauza că în rugăciune nu este loc pentru instrucţiune.

Rugăciunea este o relaţie, înainte de toate. Este relaţia ta personală cu Dumnezeu şi nimeni nu-ţi poate da “lecţii” cum să te rogi, decât Însuşi Dumnezeu. Ucenicii au recunoscut în faţa Domnului Isus că nu ştiu cum să se roage: “Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, …” Luca 11:1a

Rugăciunea este şi o luptă spirituală aprigă. Când omul este într-un cuget şi duh de rugăciune, Satan fuge. Nimic nu-l înspăimântă  pe Satan decât unirea creştinului în duh cu Dumnezeu. În comuniunea aceasta noi adorăm Creatorul, cerem putere, mărturisim păcatele, declarăm Numele mai presus de orice Nume etc. Şi cum Satan ar accepta aceasta, cum n-ar încerca să te convingă să cedezi?

Nu uita că el e duşmanul lui Dumnezeu şi al nostru! E un duşman înrăit, când e vorba de rugăciune. Face orice ca să te scoată de la rugăciune, ca să-ţi spună vorbe ieftine despre rugăciune.

Duminica de câte ori conduc timpul de rugăciune, sufletul meu e mereu într-o luptă crâncenă. Îmi pierd liniştea şi pacea interioară, iar dacă nu-mi scriu ideile seara, atunci le dau uitării, pentru că e un haos in jurul meu. Dar cel mai dificil gând pe care mi-l aduce în mintea mea e: “Tu nu ştii cum să organizezi timpul acesta de rugăciune, nu observi că toţi sunt plictisiţi?”

Ce spuneţi? E o luptă spirituală rugăciunea sau nu?

Eu consider că e o luptă aprigă în lumea spirituală  pentru rugăciune. Dacă am avea capacitatea să vedem doar cu un ochi fizic ce se întâmplă într-o luptă  spirituală, am deveni luptători neîntrecuţi.

Nu este confort când stai în rugăciune. Iar dacă am lăsa confortul să ne învingă, atunci nenumărate binecuvântări nu vor ajunge în viaţa noastră.

Odată ce Dumnezeu mi-a descoperit personal ce luptă aprigă e în rugăciune, am decis să fiu un om al rugăciunii.

Prin rugăciune înving ispitele şi eu-l meu (Matei 26:41, Marcu 14:38, Luca 22:40, 46), prin rugăciune îmi sunt împlinite visele mele (Matei 21:22), prin rugăciune Dumnezeu mă călăuzeşte pe calea chemării, prin rugăciune plec în misiune (2 Corinteni 5:20), prin rugăciune i-am spus Domnului că am nevoie de bani pentru Şcoala de Interpretare a Bibliei şi i-am primit, prin rugăciune am parte de unirea deosebită în duh cu Tatăl meu (Iuda vers. 20)

Vă îndemn în Domnul să luptaţi în rugăciune acasă, la grupul de rugăciune, în biserică şi să nu permiteţi  rutinei să vă copleşească.

Dacă relaţia mea cu Dumnezeu e împrospătată de Duhul Sfânt în fiecare zi, atunci în rugăciunile mele rutina nu are loc.

Când nu am dorinţa să stau în rugăciune, mă voi impune, pentru că ştiu că am un duşman care luptă şi vrea să-mi fure binecuvântările.

Iată ce au spus şi spun mai mulţi creştini despre rugăciune:

“Când ai cea mai mare indispoziţie pentru rugăciune, nu ceda, ci străduieşte-te şi impune-ţi să te rogi, chiar dacă simţi că nu o poţi face.” Samuel Chadwick

“Nu există nicio cale de a învăţa despre rugăciune, fără să te rogi. Nicio filozofie nu poate învăţa un suflet să se roage.”    J. Oswald Sanders

“Dacă aş dori să umilesc pe cineva, l-aş întreba despre viaţa lui de rugăciune. Nu cunosc nici un alt subiect care să ducă la mărturisiri mai triste.” C. J. Vaughan

“Dacă Duhul Sfânt nu ne ajută să comunicăm cu Dumnezeu, rugăciunea noastră va fi precum aceea a fariseilor, complet lipsită de viaţă.” David Yonggi Cho, păstorul unei biserici cu peste 600.000 membri din Seul, Coreea.

“Puteţi scoate rugăciunea din şcoli, dar nu puteţi scoate elevii care se roagă.” Mike Higgs

“Un “luptător în rugăciune” este o persoană convinsă  că Dumnezeu  are puterea să facă totul  să schimbe pe oricine  şi să  intervină  în orice împrejurare.” Bill Hybels

“Dacă doreşti să Îl cunoşti pe Dumnezeu, este o singură cale: pune-te pe genunchi.”Fulton J. Sheen

“Creştinismul nu se învaţă în Academii, ci pe genunchi.” Autor necunoscut

“Chiar dacă sufletul ar fi înlănţuit cu cele mai grele zale, toate se sparg prin puterea rugăciunii.”J. Greenleaf Whittier

“Rugăciunea este cea mai importantă lucrare în Împărăţia lui Dumnezeu.” O. Hallesby

„Ca tămâia să fie rugăciunea mea înaintea Ta,

Şi ca jertfa de seară să fie ridicarea mâinilor mele!”

Psalmii 141:2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s